Gauffre cu caramel si banane

de Miha in Dulciuri, 29 Ian 2010 | 8082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g iaurt
  • 3 linguri unt topit
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sosul caramel:
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
  • Pentru umplutura:
  • 3 banane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu caramel si banane:

Cu gandul la clatitele Oanei am facut acest desert. Dar tot mi-a fost lene sa coc clatite, asa ca am apelat la aparatul special. :))

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

Sosul caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Pe fiecare foaie de gauffre punem cate un strat de sos caramel si unul de felii de banana. Acoperim cu inca o foaie si se portioneaza.

Eu am pus cate 2, dar se poate repeta operatiunea pana se termina toate foile si veti obtine un tortulet. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu caramel si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 16:17

ah ce as manca si eu!poate imi face si mie cineva cadou un aparat de waffe,darpe criza asta ma indoiesc

arakelian 1

20.04.2010, 19:46

facui si eu. Cine sa mai ajunga sa faca sosul si sa le umple??? S-au mancat instantaneu, goale, fierbinti!

gasii intr-un mare final aparat de facut gauffre la un magazin TCM, cu 50 roni. Se pare ca vanzatoarea nu stia ce vinde, ea spunea ca is toate sandvish-maker-uri.- si asta in forma de floare

Miha 1

21.04.2010, 00:09

Super tare faza cu vanzatoarea.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog