Gem de caise cu ghimbir

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 25 Iul 2011 | 1507 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa incerc o reteta noua, gem de caise cu ghimbir.Are o aroma grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sucul de la 1/2 lamaie mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu ghimbir:

Mod de preparare Gem de caise

Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.

Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam cu lingura in vasul cu gem de caise cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.

Vom fierbe gemul de caise  in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca .Punem gem de caise in  borcanele in prealabil sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C pana le umplem. Putem pune un varf de cutit de aspirina peste gem, inainte sa astupam borcanul cu capac, pentru a tine cat mai mult.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti renunta la ghimbir si sa preparati un gem de caise simplu

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de caise cu ghimbir 117370
retete culinare - Gem de caise cu ghimbir 117371

COMENTARII (18)

alinutzika 1

25.07.2011, 18:04

reusita combinatie,,,,

Mihaela11_jo 1

25.07.2011, 22:25

Un deliciu
La fav...

divainbucatarie 1

26.07.2011, 09:11

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S