Gem de capsuni

de gaby_duceag in Dulceata / Gem, 31 Mai 2011 | 4668 vizualizari

 

Cel mai bun gem pe care l-am facut de cand bucataresc eu. Si are o culoare si o consistenta, minunate!!!

 

INGREDIENTE

  • ¬ 2, 200 kg capsuni
  • ¬900 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Nu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust.

Daca in general faceam dulceturile si gemurile fie  facand intai siropul apoi adaugand fructele , fie punandu-le ambele o data la fiert, de data aceasta, citind modul de preparare de la reteta bucatarului maniac, am schimbat ordinea.

Pentru inceput am pus capsunile (frumoase, bine coapte si sanatoase) intr-o strecuratoare mare si le-am trecut pe sub jetul de apa rece. Le-am curatat coditele.

Intr-un vas cu fund dublu le-am pus la fiert la foc mediu. Am amestecat usor pana si-au lasat sucul in care trebuie sa fiarba.

Le-am lasat la foc mic amestecand cand si cand pana ce a scazut lichidul aproximativ la jumatate.

Am adaugat zaharul. Initial am adaugat aprox 800 gr. dar dupa ce s-a topit am gustat si am mai pus 100 gr. Aici depinde de gusturile voastre, puteti pune 800 sau peste 1 kg.

Am lasat la fiert curatand spuma cu o lingura de lemn(aceeasi cu care am amestecat) si amestecand  sa nu se prinda de fundul cratitei.
.

Am mai fiert...sa zicem...20-25 minute.

Am tot scos cu lingura pe o farfurioara si am oprit focul atunci cand avea consistenta pe care mi-o doream.

Nu m-am uitat la ceas cand m-am apucat dar cred ca..cu totul a durat intre o ora juma, doua ore..cam asa.

Fierbinte, o repartizam in borcane curate, sterilizate si le capsam.

Mi-au iesit 2 borcanele de 360 si unul de 720 gr, plus o portie buna pe care-am papat-o:))

 

Daca le pastrati in camara, cred ca e necesar putin conservant. Eu nu pun niciodata pentru ca le tin pe raftul de sus al frigiderului ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de capsuni 108284
retete culinare - Gem de capsuni 108285
retete culinare - Gem de capsuni 108286

COMENTARII (90)

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:03

Azi si eu prepar

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:11

Sylvia 1

16.06.2011, 16:49

Cu asta mi-ai facut pofta si pe facebook

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D