Gem de capsuni

de deyutzky in Dulceata / Gem, 30 Iun 2014 | 3237 vizualizari

 

reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 borcane mici de 370 gr:
  • 1 kg capsuni
  • 750 gr zahar
  • sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute.

Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. 

Luam 2 cani din compozitia de capsuni cu zahar si turnam intr-o craticioara sau intr-un ibric mai mare (eu am pus intr-un vas ceramic).

Dam vasul pe foc mediu si amestecam in compozitie.

Cand incepe sa fiarba continuam sa amestecam si mai lasam aprox 7-8 minute. Se va observa cum gemul incepe sa se ingroase.

Facem focul mic si mai lasam inca 2 minute pana cand spuma va scadea.

Pe fundul fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de sare de lamaie apoi turnam gemul fierbinte.

Facem testul cu picatura de gem pe o farfurie alba. Daca are o culoare mai deschisa(un roz) si are o consistenta subtire inseamna ca mai rebuie lasat la fiert cateva minute, daca are culoarea mai inchisa si are consistenta mai groasa atunci este gata.

Continuam sa luam cate 2 cani de capsuni si procedam la fel ca mai sus pana cand terminam toata compozitia. 

Dupa ce am pus gemul in borcane, strangem bine capacul si punem borcanele cu capacul in jos pe un prosop si le lasam la racit.

Daca borcanul nu se va umple de la prima tura de gem, ii punem capacul si completam cu urmatoarea tura, iar cand este plin il intoarcem cu capacul in jos.

Le lasam la racit acoperite cu un prosop pana a2a zi, dupa care le depozitam in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:41

Rocsi 1

30.06.2014, 21:23

Foarte bun este!

robert_b 1

01.07.2014, 08:06

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese