Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
In premiera pentru mine, astazi am facut gem de prune! Am gasit in piata prune atat de coapte si dulci, ca m-am gandit ca nu e cazul sa mai adaug zahar. Am adaugat doar un pumn de miez de nuca si batoane de scortisoara pentru o aroma mai deosebita. :X
Iata, deci, reteta mea de gem de prune cu nuci:
Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.
Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita.
Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final am adaugat si miezul de nuca.
Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti sa-i adaugati zahar treptat, pana ii potriviti gustul.
Cand gemul e legat bine, adica zeama a scazut si nu mai curge usor din lingura, e gata!
Am pus gemul inca fierbinte in borcane.
Din cele 3 kg de prune am facut 4 borcane cu gem.
1
daca nu e suficient de dulce puteti sa-i adaugati si cateva linguri de zahar.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult