Gem de struguri

de jolygina in Dulceata / Gem, 6 Sep 2010 | 16664 vizualizari

 

mi-au mai rams ceva struguri prin casa asa ca am zis sa fac ceva bun

 

INGREDIENTE

  • 1 kg struguri negri
  • 500g zahar
  • zeama de la o lamie si coaja
  • un plic zahar vaniliat
  • 3-4 picaturi de esenta de migdale, optional

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

se curata boabele de struguri de pe  ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender

se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min, 

cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba cam 15 min pana vedem ca s-a legat bine ,

cand este gata se ia gemul de pe foc se adauga esenta de migdale si se toarna in borcane cald

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de struguri 49638
retete culinare - Gem de struguri 49639

COMENTARII (11)

AlinaL 1

07.09.2010, 21:26

Nu am mancat niciodata, cred ca gemul e foarte bun.Oare se poate face si din struguri albi?

jolygina 1

07.09.2010, 22:07

da cred ca se face si din struguri albi probabil ca e la fel de gustos dar cu alta culoare

Julie 1

10.09.2010, 08:49

Se face gem din orice fel de struguri.La noi in Buzau gasim in piata struguri fara samburi ,special pentru compot sau gem .Iar dulceata din strugurii coarna albi...ce sa mai spun...un deliciu!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55