Ghiveci de legume

de Rocsi in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 39891 vizualizari

 

Un ghiveci de legume, fierbinte, cu muraturi, merge de minune in acest sezon! Asa ca, nu va tin prea mult de vorba si va poftesc la masa!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe verzi
  • 150 gr pastai galbene congelate
  • 15 rosii cherry (eu am avut congelate)
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.
Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile le rupem bucati potrivite.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.
Adaugam si ardeii pentru 2-3 minute, apoi pastaile si apa cat sa le acopere.
Punem si ceapa verde, condimentam cu sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand ghiveciul a scazut pe jumatate, dam drumul rosiilor cherry, sosul de legume si busuiocul uscat.
Amestecam, lasam sa fiarba tot acoperit pana legumele sunt bine patrunse si zeama bine scazuta.
Spre final incorporam pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc.
Tragem cratita deoparte, presaram mararul verde, tocat marunt, amestecam si mai lasam sa stea acoperit totul 5 minute.

Se serveste cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume