Ghiveci pentru iarna

de ianculubita in Conserve, 5 Sep 2011 | 14270 vizualizari

 

Aseara am stat pana tarziu ca sa termin ghiveciul iar acum va dau reteta;nu va dau ingrediente cu cantitati exacte,pentru ca trebuie sa aveti si un vas mare;nici eu nu le-am folosit pe toate,asa ca azi fac tura a doua

 

INGREDIENTE

  • ulei
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • dovlecei
  • vinete
  • telina
  • rosii
  • pastai
  • bame
  • 1-2 ardei iuti
  • sare
  • vegeta
  • zahar
  • 1crenguta mica de cimbru si rozmarin
  • ardei grasi
  • 2linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci pentru iarna:

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece;

restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi;

eu am folosit tava mare de placinta si am pus 500ml ulei apoi rosii taiate in sferturi(am avut rosii mai mici),morcov,telina,pastaile taiate,am presarat 2linguri vegeta,am pus crengutele de cimbru si rozmarin apoi am continuat pana s-a umplut tava;

deasupra am mai presarat putina sare,zahar,bulionul dizolvat cu apa,am mai pus si putin vin alb,1cana cu apa,deasupra folie de aluminiu si am dat la cuptor la foc mic 2ore;

am scos folia am amestecat,am gustat si am mai lasat 30min;

dupa ce ghiveciul a fost gata,l-am pus in borcane,bine infiletat capacele si le-am fiert pana cand era cat pe ce sa ma culc si uitam de ele(sa nu faceti asa)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci pentru iarna 124126
retete culinare - Ghiveci pentru iarna 124127
retete culinare - Ghiveci pentru iarna 124128
retete culinare - Ghiveci pentru iarna 124129

COMENTARII (9)

adry88 1

05.09.2011, 16:47

ianculubita 1

05.09.2011, 19:53

Onesta draga mea,nu am nici beci nici camara mare dar am invatat de la mama ca sa fac de toate cate putin "ca iarna-i lunga" si tot acest putin,il depozitez in camara intr-un dulap cu 3rafturi cu dimensiunile de 2/1,5m

diaconta 1

05.09.2011, 20:13

ce camara frumoasa o sa aveti la iarna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S