Gogosari murati la rece

de lira in Muraturi, 20 Sep 2010 | 15772 vizualizari

 

pentru 6-7 borcane de 720 ml

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1+3 linguri sare
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri boabe piper
  • 1 l otet
  • 6-7 radacini de hrean ( 2 legaturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati la rece:

Gogosarii se spala, se taie in felii groase si se lasa sa stea cu 1 lingura sare o ora.

Se pune zaharul si se mai lasa sa stea o ora. Se amesteca din cand in cand sa nu se depuna zaharul pe fund.

Dupa o ora se adauga piperul, otetul si hreanul dat prin masina de carne + diferenta de 3 linguri de sare.
Atentie! hreanul nu se pune intreg pentru ca nu se mureaza gogosarii!

Se acopera vasul si se lasa sa stea 24 de ore.

Dupa 24 de ore gogosarii arata cam asa: (vezi poza cu cele 2  imagini alaturate)

Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se toarna zeama. Nu se pun foarte indesati in borcan sa poata sa patrunda zeama printre ei.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosari murati la rece 51903
retete culinare - Gogosari murati la rece 51904
retete culinare - Gogosari murati la rece 51905
retete culinare - Gogosari murati la rece 51906
retete culinare - Gogosari murati la rece 51907

COMENTARII (10)

mira86 1

28.09.2010, 02:46

Interesanta idee,am sa o fac si eu .

SENO 1

31.08.2011, 08:53

n-am incercar niciodata sa-i prepar asa foarte interesanta ideea,o sa fac si eu

gaby_gabytza 1

24.09.2011, 12:39

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S