Gogosele de dovlecel cu branza

de Strawberries thoughts in Dulciuri, 11 Iul 2014 | 2770 vizualizari

 

Este timpul dovlecelului asa ca am pregatit cateva "nebunii culinare" cu aceasta leguma :).
Astazi impartasesc cu voi aceste minunate gogosele. Sunt atat de bune si foarte simplu de preparat. Se pot servi alaturi de smantana si dulceata ( precum papanasii), simple sau cu piure de mere, cum am preferat eu.
Care este preparatul vostru cu dovlecel preferat?

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovlecel ras si scurs
  • 300 g crema de branza
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 150 g pesmet
  • 2 oua
  • o budinca vanilie
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de dovlecel cu branza:

Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem la scurs intr-o sita. Il lasa 15 minute apoi il punem intr-un bol. Peste el adaugam ouale si zaharul.

Amestecam grisul cu pesmetul si budinca de vanilie si punem amestecul peste compozitia de ou si dovlecel.

Omogenizam compozitia si o lasam sa stea 10 miunute pentru ca grisul si pesmetul sa absoarba lichidul lasat de dovlecel.

Intr-o tigaie incingem uleiul. Cu o lingura luam din compozitia de dovlecel si o punem in tigaie in uleiul incins dandu-i forma rotunda.

Prajim cateva minute gogoselele pe ambele parti (pana devin aurii) si le scoatem pe un platou peste care am pus servetele de bucatarie.

Servim caldute cu piure de mere si pudrate cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosele de dovlecel cu branza 331693
retete culinare - Gogosele de dovlecel cu branza 331694
retete culinare - Gogosele de dovlecel cu branza 331695
retete culinare - Gogosele de dovlecel cu branza 331696

COMENTARII (14)

ilinca_rox 1

12.07.2014, 15:33

foarte interesant si cu siguranta foarte bun

Sidy 1

13.07.2014, 07:46

Waw....astea sunt musai de incercat !!!

Valclaudia 1

13.07.2014, 10:15

foarte bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S