Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 24 Mai 2014 | 4202 vizualizari

 

Cam asa arata desertul meu din acest week-end. Sa va povestesc de gust? Un singur cuvant il defineste: minunat! Sa il incercati macar o data pentru ca merita ;)!

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 3 oua + 1 albus care ramane de la crema
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 65% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni:

Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.
La fainal adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon.
Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care noi amestecam mereu.
Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura.

Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pus le umplem cu crema.

Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici.
In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele.
Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita  punem in cupe.
Dam la rece apoi servim!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321730
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321731
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321732
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321733
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321734
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321735
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321736
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321737
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321738
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321739
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321740
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321741
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321742
retete culinare - Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni 321743

COMENTARII (74)

Rocsi 1

26.05.2014, 20:41

Laurici eu ma bucur ca iti place

Krystyan Trendy 1

17.06.2014, 06:59

minunate gogoselele

Rocsi 1

17.06.2014, 21:29

Multumesc Krysty!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L