Gogosi

de T I M E A in Dulciuri, 26 Iun 2012 | 3854 vizualizari

 

Acum ca s-a mai racorit putin afara putem sa facem si gogosi :)

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr faina
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 2 oua
  • - 5 linguri zahar
  • - 100 ml ulei
  • - 250-300 ml lapte caldut
  • - un varf de sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator:

- toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

- punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus)

- amestecam faina cu praful de sare si coaja de lamaie

- adaugam drojdia dospita si amestecam cu mana, adaugand treptat si restul de lapte caldut amestecat cu restul de zahar

- adaugam ouale batute continuand sa framantam cu mana

- la final adaugam uleiul si mai framantam 5 minute

- lasam la dospit acoperit, la loc cald timp de o ora

Intindem aluatul si decupam forme rotunde si le lasam la dospit inca aprox 20 minute.

Prajim in ulei incins pe ambele parti si presaram zahar pudra.

Am facut cateva si cu dulceata de visine :)

Perfecte cu o cana de lapte, sau la cafea dimineata!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4
Gogosi-5

COMENTARII (46)

DIANA B

DIANA B 1

01.07.2012, 12:26

Am sa mor dupa gogosi ... mie nu-mi ies pufoase , ce sa faaaaaaaaaaaaaac ???

T I M E A

T I M E A 1

01.07.2012, 12:43

iti dau de la mine

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.01.2014, 11:57

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!