Gogosi

de adry88 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 5114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,acoperim si lasam deoparte cca 10 minute.

Intr-un vas amestecam faina cu coaja de lamaie, praful de sare, zaharul, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, amestecul de drojdie, zeama de la lamaie si uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut (daca mai este nevoie adaugam faina). Acoperim si lasam la dospit cca 40 minute

Intindem coca pe masa infainata si taiem forme (eu am folosit un pahar) lasam la dopit inca 20 minute dupa care le prajim in ulei incalzit,

Le scoatem pe un prosop de hartie si le pudram cu zahar(eu am ales sa le mananc simple)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi