Gogosi

de karla in Dulciuri, 3 Sep 2013 | 1252 vizualizari

 

Am stat eu sa ma gandesc ce desert sa pregatesc pentru a mai indulci putin aceasta zi friguroasa de toamna ,si uite ca am dat peste reteta de gogosi .Indata am pregatit aluatul si le-am prajit ,totul era perfect parca uitasem de frig , de stropii de ploaie care nu se mai terminau .
Asa mi-am facut eu ziua mai buna ,sper sa va inveseliti si voi ziua cu aceasta reteta.
Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 sau 2 pliculete zahar vanilat (dupa preferinte)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 ml ulei
  • 200 -300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • PT DECOR : zahar praf
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am pus drojdia la crescut cu putin zahar si lapte caldut pentru  15 minute.

Intr-un castron incapator am pus faina ,zaharul,praful de sare,zaharul vanilat  ,uleiul ,galbenusurile ,coaja de lamaie si drojdia crescuta si am inceput sa framant ,apoi am adaugat laptele pana aluatul devine elastic ,nelipicios .

Am acoperit aluatul cu un prosop de bucatarie curat si l-am pus intr-un loc ferit de curent pentru o ora.

Dupa ce aluatul a crescut l-am framantat putin si l-am impartit in 2 pentru a fi mai usor de intins . Am intins o foaie de aprox 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar.

Cand turtitele au fost gata am pus uleiul la incins intr-o cratita incapatoare si am prajit fiecare turtita .

Dupa ce gogosile mele s-au racorit putin le-am tavalit in zahar praf si erau gata de infulecat .

POFTA BUNA!!!!!

 

TIPS-URI

1

ALUATUL TREBUIE FRAMANTAT CU BLANDETE SI MULTA DRAGOSTE

2

SE POATE ADAUGA ZAHAR VANILAT IN ZAHARUL PRAF

3

SE POT SERVI CU DULCEATA ,CIOCOLATA ,ETC.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4
Gogosi-5
Gogosi-6
Gogosi-7

COMENTARII (12)

karla

karla 1

03.09.2013, 21:54

multumesc foarte mult

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.09.2013, 22:43

karla

karla 1

03.09.2013, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01