Gogosi

de Dea_Dea in Dulciuri, 13 Sep 2013 | 2194 vizualizari

 

V-am spus ca m-a invatat mama sa fac gogosi , ehh uite ca au iesit, dar parca tot mai bune sunt ale ei.:)

 

INGREDIENTE

  • 20 de linguri de faina cu varf
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500-600 ml apa calduta
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron.

Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca.

Se adauga apa treptat si amestecam pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat ce poate fi intins.

Se adauga 2 linguri de ulei si se framanta, pana se incorporeaza uleiul.Se lasa la dospit 40 -50 min.

Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se taie cu forma.

Uleiul se pune la incins si se prajesc gogosile si se o parte si pe alta. Se scot si se lasa la scurs pe servet de hartie.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi 259503
retete culinare - Gogosi 259504
retete culinare - Gogosi 259505
retete culinare - Gogosi 259506
retete culinare - Gogosi 259507
retete culinare - Gogosi 259508

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

13.09.2013, 16:29

Laura dai la schim , nuci

Lavinia 1

13.09.2013, 20:01

minunate

Valclaudia 1

13.09.2013, 20:20

am avut si eu gogosi zilele trecute dar as servi si de la tine una! Daca mai ai...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D