Gogosi aromate de post

de Rocsi in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 4120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 1 cub mic drojdie
  • 150 ml lapte de soia pentru framantat
  • 3 linguri zahar pudra+ pentru pudrat
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 5-6 linguri suc de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate de post:

Laptele de soia il punem putin pe foc cat sa fie putin caldut.

margarina o mixam cu 3 linguri zahar pudra.

intr-un bol punem faina( sa fie la temperatura camerei).

presaram sare si zaharul vanilat.

facem o gaura in mijlocul fainii,iar acolo punem drojdia,pe care o frecam cu o lingurita zahar inainte.

o lasam asa 10 minute.

apoi punem coaja rasa de lamaie si de portocala si sucul de portocala si le amestecam putin.

adaugam si margarina mixata si o incorporam.

apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,pana obtinem consistenta aluatului dorita.

la urma punem un strop de ulei in maini si mai framantam cam 5 minute aluatul.

il lasam la dospit,acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

presaram pe masa de lucru niste faina alba.

rupem cate o bucata de aluat,dupa ce a stat la dospit,il intindem cu sucitorul,iar cu un pahar decupam gogosile.

acestea le punem intr-o tigaie cu ulei incins.

le intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca,iar cand le scoatem le pudram cu zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi aromate de post-0
Gogosi aromate de post-1

COMENTARII (38)

Rocsi

Rocsi 1

08.05.2011, 20:48

aha...ei acum imi mai lipesc chestii din alea pe unghii...dar mi-ar placea si sa ma pictez

Ubulika

Ubulika 1

26.07.2011, 21:12

ce pufosenii

Rocsi

Rocsi 1

26.07.2011, 21:14

multumesc ubulik

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!