Gogosi cu gaura

de madi_marin in Prajituri, 25 Ian 2010 | 19790 vizualizari

 

E inspirata de reteta Mihai, dar un picut altfel.... Oricum sunt foarte bune. Si eu si fi-mea am mancat cu cate doua guri de-odata.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gaura:

Toate ingredientele le punem la masina de paine, selectand programul de framantare si dospire ( programul pentru aluatul de piyya, la Moulinexul meu e 6). Cand e gata se scoate si se intinde in foaie mai groasa pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu un pahar cercuri mai mari si in interiorul fiecaruia cu un dop se face o gaura. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti. Atentie ca se fac rapid! Trebuiesc decupate toate dinainte ca sa le avem la indemana. Se servesc calde pudrate cu zahar vanilat.

Pentru cine nu are aparat de paine : se diyolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina , apoi se adauga si  restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se lasa la loc caldut (intr-un castron acoperit cu un prosop de bucatarie) pana isi dubleaza volumul. Apoi se procedeaza cum am precizat mai sus.

 

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

25.01.2010, 22:06

Si eu tot asa fac gogosile..cu gaura, ce bune sunt, si ru tot cu doua guri mananc cand fac!

Teo 1

25.01.2010, 22:29

bravo, Madi!recomand tuturor gogosile '' gaurite '' pt. ca se coc perfect si se umfla mult.

elena1988 1

08.03.2011, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04