Gogosi cu glazura de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 25 Apr 2012 | 4135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o portocala
  • 60 ml ulei
  • un varf de sare
  • Altele:
  • ulei pt prajit,
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura unt pt glazura,
  • bombonele pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala.

Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 min. Turnam apoi peste ingredientele de mai sus.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul, pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

Dupa o ora, punem faina pe masa de lucru si intindem foi potrivit de groase, din care decupam cercuri mai mari cu o forma. Luam un paharel mic si decupam si mijlocul. Le asezam pe o plansa si lasam sa mai creasca 30 min.

Punem pe foc un vas cu aprox 400-500 ml ulei si cand uleiul este incins prajim pe rand gogosile pe ambele parti. Cand le scoatem le punem pe un prosop de hartie pt a absoarbe surplusul de ulei.

Pt glazura: topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi.

Ungem gogosile usor racite cu glazura si ornam cu bombonele colorate.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu glazura de ciocolata-0
Gogosi cu glazura de ciocolata-1
Gogosi cu glazura de ciocolata-2
Gogosi cu glazura de ciocolata-3
Gogosi cu glazura de ciocolata-4
Gogosi cu glazura de ciocolata-5

COMENTARII (24)

iri_iri 1

25.04.2012, 21:47

hai la gogosi glazurate!!!

T I M E A 1

25.04.2012, 22:59

asa asa iri

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:18

imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41