Gogosi cu inghetata

de Lau in Dulciuri, 8 Iun 2011 | 2122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 600 ml iaurt
  • 400 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • inghetata de ciocolata
  • zahar pudra
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

se face maiaua din drojdie,1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 linguri de iaurt, 1 lingura faina si se lasa 15 minute sa faca basicute

se cerne faina intr-un lighean

se face gaura in mijloc si se adauga  restul de ingrediente, maiaua si se framanta coca, apoi se lasa la dospit 50 minute

se infaineaza masa de lucru, se intinde o foaie de cca 1 cm grosime, se fac cercuri cu o cescuta sau pahar si se mai lasa 15 minute la dospit

se prajesc in baie de ulei

se scot pe o un servetel absorbant de bucatarie

se pudreaza cu zahar

cand s-au racit putin se taie putin si se umplu cu inghetata, dupa preferinta

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu inghetata-0
Gogosi cu inghetata-1
Gogosi cu inghetata-2
Gogosi cu inghetata-3

COMENTARII (16)

alldaycooking 1

10.06.2011, 06:15

Super combinatie!

Lau 1

10.06.2011, 08:44

gratziela
allda

alinutzika 1

08.08.2011, 15:48

ce bune gogosele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04