Gogosi economice

de Julie in Dulciuri, 17 Aug 2010 | 17034 vizualizari

 

Ceva simplu si bun!

 

INGREDIENTE

  • 150 ml iaurt simplu
  • 2 oua
  • 1/2  cana cu zahar
  • 40 g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi economice:

Dizolvam drojdia in 2 linguri cu apa calduta.
O amestecam apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie.
La sfarsit adaugam faina .
Framantam bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, numai bun de intins.
Lasam aluatul sa creasca 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei masa de lucru si formam suluri lungi de aluat , carora le dam apoi forma de cerc unind capetele.
Le lasam sa mai creasca 10-15 minute si apoi le prajim in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta si le asezam pe hartie absorbanta.
Le pudram cu zahar farin vanilat

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi economice-0
Gogosi economice-1
Gogosi economice-2
Gogosi economice-3

COMENTARII (10)

Julie 1

18.08.2010, 08:21

Am si pentru tine o gogosica, Mena!

Corinuta 1

18.08.2010, 23:15

Chiar ca, simplu si bun!

Julie 1

19.08.2010, 22:38

Corina,pofta buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04