Gogosi glazurate

de DanaModog in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 614 vizualizari

 

Ador sa fac mancare si ador sa incerc ceva nou. Am luat o reteta clasica de gogosi si am imbunatatito. Sper sa incercat si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 25 ml ulei
  • Drojdie
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • Praf de sare
  • Esenta de rom
  • Coaja de la o portocala
  • Nutella
  • Bombonele pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Dizolvam drojdia in lapte cald. Intr-un castron se pun ingredientele uscate dupa care se adauga restul de ingrediente si framantam pana se desprinde de pe degete si lasam la dospit 45-50 de minute. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5 cm  si il taiem cu un pahar mare iar in mijloc mai taiem un cerculet (pentru asta am folosit un pahar de palinca) . Repetam pana nu mai avem aluat si le coacem.

Pentru glazura am pus Nutella la topit la bain marie in care am introdus partea de sus de la gogosi si am presarat bombonele.

 

TIPS-URI

1

Gogosile sunt mai bune daca sunt scoase din ulei pe un prosop de hartie.

COMENTARII (6)

merisor 1

17.12.2014, 20:08

Ce bine ti-au reusit!

MotanLaOale 1

17.12.2014, 21:41

Rocsi 1

17.12.2014, 22:05

Yamiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21