Gogosi infuriate "Reteta mamei"

de Merisor in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 12409 vizualizari

 

Mama mea este renumita in tot satul pentru gogosile pe care la fece.
Eu nu am facut de multe ori pentru ca mananc de la ea, dar acum in post am zis ca e musai sa le fac.
Au iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • esenta de portocale
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate "Reteta mamei":

Am pregatit intai maiaua.

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute. 

Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat peste maia amestecand continuu cu o spatula de lemn si am inceput sa pun faina cate putin pana la terminarea acesteia.

Iese un aluat mai moale si nu se framanta, doar se amesteca cu spatula pana la omogenizare.

Am presarat faina deasupra, am acoperit si am lasat la crescut cam 25 minute.

Cand a crescut suficient, aproape si-a dublat volumul, am pus ulei intr-un vas pe foc(un tuciulet), cam de doua degete inaltime. Am luat un vas cu apa in care mi-am umezit mainile si am inceput sa formez gogosile in maini, aplatizand aluatul cat mai bine si dandu-le o forma mai ovala, apoi le-am plonjat in uleiul incins bine. Am prajit pe ambele parti, nu mai mult de un minut doua fiecare. Focul trebuie sa fie mai tare pentru a nu se imbiba de ulei in timpul prajirii.

Le-am scos pe un prosop absorbant si am pudrat cu zahar vanilat si zahar farin.

Au iesit foarte pufoase. 

Drojdia proaspata si faina buna face totul posibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate "Reteta mamei"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post cu suc de portocale