Gogosi mari si pufoase

de NaomiR in Dulciuri, 29 Sep 2016 | 823 vizualizari

 

Iubesc gogosile, insa nu acelea mici lipsite de o textura de volum, ci acelea care sunt aerate si mari!!!

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: Estimare

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi mari si pufoase:

1. Intr-un bol incapator adaugam faina , formand o gaura inauntru. Apoi adaugam laptele cald, si drojdia , si o lasam un minut sau doua pentru a se dizolva. Dupa ce drojdia a inceput sa se dizolve, adaugam cele 2 linguri de ulei , praful de sare, si 25 grame de unt, si coaja rasa de la lamaie. 

2. Incepem sa ametecam totul bine, si scoatem aluatul din bol pe masa de lucru tapetata putin cu faina pentru a-l framanta maxim 10 minute sau pana cand este ferm si nu mai este lipicios. De asemenea, adaugam putina faina deasupra aluatului pentru a impiedica lipirea aluatului de masa. In cazul in care observati ca ati adaugat prea mult lapte, adaugati faina , sau invers, nu este nici o problema. Dupa ce aluatul este ferm , nelipicios, il transferam intr-un bol curat uns cu putin ulei si il lasam sa dospeasca acoperindu-l cu un prosop la un loc cald timp de 40- 60 de minute, pana cand si-a dublat volumul.

3. Dupa ce aluatul a crescut, intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare , diametru de 7-8 cm ( neaparat nu trebuie sa fie baza subtire sau prea mic, pentru ca gogosile vor fi mici ) apoi le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, dupa care le prajim in uleiul incins intr-o baie de ulei pe ambele parti. Le scoatem pe servetele aborbante si la final pudram cu zaharul pudra !

Pofta buna !

 

 

 

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

03.10.2016, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21