Gogosi pufoase

de - Andreea - in Dulciuri, 25 Sep 2013 | 88866 vizualizari

 

By Lavinia ... As zice niste simple gogosi...Or fi simple dar atit de pufoaseeeee !!! Deja s-au terminat :D

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 3 oua ( 2 galbenusuri+1 ou intreg)
  • 1 cub drojdie proaspata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 40 gr zahar
  • 4 linguri ulei
  • 480 gr faina
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Punem laptele sa se incalzeasca si dizolvam drojdia impreuna cu 2 lingurite de zahar.

Intr-un bol punem faina.Adaugam zaharul,coaja de la lamaie,laptele amestecat cu drojdia si ouale batute spuma impreuna cu un praf de sare.

Amestecam bine ingredientele.Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin din ulei.Framantam pana ce aluatul devine elastic si nelipicios .Eu am framantat cam 15 minute .

Lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul ( cel putin).

Dupa ce a crescut il mai framantam putin pentru a elimina tot aerul din el si facem bilute.Bilutele le intindem putin cu sucitorul si le mai lasam la dospit circa 15 minute acoperite cu un prosop.

Prajim gogosile in ulei incins la foc mic pana ce acestea se umfla usor si se rumenesc frumos pe ambele parti !

Le scoatem pe un servet de hartie.

Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra !

 

TIPS-URI

1

Un pont FOARTE bun citit la Lavinia : '' Gogosile se prajesc mai intai cu "susul" in jos pentru a creste frumos si sa ramana goale inauntru.'' Asa e !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

- Andreea - 1

11.06.2015, 17:19

VI .... mie imi plac tare mult cu acel gol la mijloc ...

- Andreea - 1

11.06.2015, 17:20

Dantes ... multumesc .

- Andreea - 1

11.06.2015, 17:20

Mena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa ( Reteta nr. 100)