Gogosi pufoase de post

de cosraz in Dulciuri, 17 Mai 2012 | 6382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 ml ulei
  • 4 lingurite zahar
  • 1 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 480 ml apa calduta,
  • 1 buc. esenta rom
  • 4 buc. zahar vanilinat
  • 1 varf cutit sare
  • 500 ml ulei ptr prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase de post:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar pudra si apa calduta pe care o lasam la crescut. Restul de faina il punem intr-un vas pentru framantat in forma de fantana in care adaugam drojdia crescuta bine, uleiul si mirodeniile. Incepem sa framantam bine adaugand din cand in cand apa. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasam la crecut pentru 30-50 minute apoi il scoatem pe masa de lucru, impartim aluatul in mai multe bucati mai mici pe care le modelam dupa forma dorita. Le lasam la crescut inca 30 minute.le coacem in ulei incins si le scoatem pe servete sa le absoarba uleiul.

Cand sunt gata le pudram cu un pic de zahar .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

iry-gabriela 1

17.05.2012, 14:42

tare imi plac

mamaieelena 1

18.05.2012, 07:44

iau si eu una ca arata bine

Sim0na 1

18.05.2012, 22:33

Bune, bune!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi