Gogosi simple

de zaharia_mihaela2005 in Dulciuri, 16 Dec 2010 | 174886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o cana de lapte
  • jumate cana de zahar
  • 25 gr de drojdie
  • faina cat cuprinde
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple:

Se face o maia din drojie putin zahar ,2 linguri de lapte si o lingura de faina si se lasa la crescut 10 minute. Se bat ouale, se adauga laptele caldut ,zaharul, maiaua ,zaharul vanilat,coaja rasa de lamaie si faina cat cuprinde pentru a face un aluat mai tare  Se lasa la crescut cam o ora- o ora jumate intr-un loc cald apoi se imparte in doua si se intinde o foaie mai grosuta din care se decupeaza gogosile cu un pahar si se mai lasa la crescut 10 minute dupa care se pun la prajit in ulei incins si cand sunt rumenite pe ambele parti se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi simple 71492
retete culinare - Gogosi simple 71493
retete culinare - Gogosi simple 71494
retete culinare - Gogosi simple 71495

COMENTARII (34)

Gabriella 1

14.04.2013, 19:21

Super!M-am bucurat ca nu am aruncat albusurile ca la alte retete.Deci bune si economice.Multumesc!

negros35 1

10.03.2014, 18:11

Super reteta!!! Au iesit cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata....nota 10+++ pentru reteta, simpla si eficienta......multumesc celor care au postat-o

negros35 1

10.03.2014, 18:12

Super reteta!!! Au iesit cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata....nota 10+++ pentru reteta, simpla si eficienta......multumesc celor care au postat-o

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21