Gomboti cu prune

de merisor in Prajituri, 31 Iul 2013 | 27072 vizualizari

 

Mi-a adus mama soacra niste prune mari si bune de la tara si m-am gandit sa mai fac ceva dulce.
Nu mai facusem de mult gomboti, cred ca de cativa ani buni, asa ca am facut azi.
Reteta trebuia sa fie cu pesmet, dar din pacate fiind expirat cel pe care il aveam, am folosit biscuiti, dar s-a dovedit a fi tare buni in combinatia asta

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 250 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 200 gr biscuiti digestiv cu nuca
  • sare
  • esenta de vanilie
  • apa
  • 16 prune
  • scortisoara
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja.

I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am lasat la racit.

Biscuitii, fiind mai tari, i-am trecut prin robot si i-am asezat pe un platou. Nu a fost nevoie sa adaug zahar la ei pentru ca au fost dulci.

Dupa racirea cartofilor, i-am curatat si i-am pasat ca pentru piure, apoi am adaugat zaharul, sarea, uleiul si esenta si am frecat bine cu mixerul pana s-a topit zaharul, apoi am incorporat ouale si in final faina.

Prunele le-am spalat, le-am sters si le-am scos samburii, apoi le-am pudrat cu scortisoara.

Am presarat pe un platou putina faina, mi-am infainat si mainile si am inceput sa modelez galustele.

Am luat cate o lingura din compozitie, asezand-o in  mana stanga, apoi am pus pruna la mijloc si am imbracat-o cu compozitia, uniformizand-o ca pe o minge.

Am asezat-o pe platoul infainat si am trecut la urmatoarea.

Am procedat asa cu fiecare infainand-mu minile din cand in cand pentru ca totusi compozitia era putin lipicioasa.

Am pus o oala cu apa si putina sare pe foc, iar cand a atins punctul de fierbere am inceput sa scufund galuste, cate au incaput, astfel incat sa fie loc pe langa ele sa le pot scoate fara a le sfarama si le-am lasat in apa 3-4 minute, apoi le-am scos cu o paleta si le-am pus pe platoul cu biscuiti.

Le-am rotit prin biscuiti, dupa care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

Au iesit foarte bune si asa cu biscuiti si nuca!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot consuma atat calde cat si reci.

2

Este recomandat ca prunele sa fie tari pentru a nu se inmuia si a lasa sirop in timpul coacerii.

3

Daca prunele sunt acrisoare, se poate pune putin zahar in interiorul lor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gomboti cu prune 249088
retete culinare - Gomboti cu prune 249089
retete culinare - Gomboti cu prune 249090
retete culinare - Gomboti cu prune 249091
retete culinare - Gomboti cu prune 249092
retete culinare - Gomboti cu prune 249094
retete culinare - Gomboti cu prune 249095
retete culinare - Gomboti cu prune 249096
retete culinare - Gomboti cu prune 249097
retete culinare - Gomboti cu prune 249098
retete culinare - Gomboti cu prune 249099
retete culinare - Gomboti cu prune 249100
retete culinare - Gomboti cu prune 249101
retete culinare - Gomboti cu prune 249104

COMENTARII (52)

Mihaela_G 1

13.08.2013, 22:01

Sunt bune-bune!
Felicitari!

iri_iri 1

03.11.2014, 22:36

Aurelia 07_07 1

25.02.2015, 14:45

Ieri am cumparat un prun.Cand o face prune am reteta de gomboti.Tare-mi place cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29