Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

de mihaelar63 in Dulciuri, 14 Ian 2011 | 3264 vizualizari

 

Silvoitza se obtine din prune dejdiochate [ desfacute ] , fierte in cazan afara la foc de lemne . Se amesteca incontinuu ore bune{ 5-8 ] sa nu se prinda de fund . Este gata cand a scazut intratat incat linguroiul de lemn sta in picioare in silvoit . Nu se pune deloc zahar . Ca tips- se pun si cativa samburi de prune care vor da o aroma deosebita .
Eu am silvoita de la socra mea - sa o tina Dumnezeu sdanatoasa !.
Silvoita e dulce-acrisoara si este atat de aromata [ mai ales daca e din prune bistrite ]
incat daca faci clatite sau alte dulciuri , nu mai e nevoie sa pui , rom , vanile sau altceva . Aroma e asemanatoare cu cea de migdale .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi fainosi
  • 100 gr faina alba
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • silvoita
  • 200 gr stafide
  • 250 gr pesmet + 2 linguri ulei + zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]:

  1. Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei,  zahar si un praf de sare .
  2.  Aluatul este lasat  20 min   la rece  [ se poate lucra mai bine ]
  3.  Se formeaza in palma niste mici placintele peste  care se pune o lingurita de silvoita . Eu am pus drept surpriza si cate o stafida uriasa !
  4.  Se modeleaza gombotii rotunzi si se fierb in apa clocotita . Sunt fierti cand se ridica la suprafata
  5. Cat fierb gombotii pregatiti pesmetul , se prajeste usor  in ulei pana devine auriu , se adauga si putin zahar - dupa gust .
  6.  Sunt deliciosi atat calzi cat si reci .
 

TIPS-URI

1

Acesti gomboti pot fi serviti in zilele de post .

2

Cine doreste poate sa puna un ou in compozitia de aluat si in plus 50 gr faina .

RETETA IN IMAGINI

Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]-0
Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]-1
Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]-2
Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]-3

COMENTARII (23)

Teo

Teo 1

15.01.2011, 21:50

aroma a ajuns pana la mine !e o noutate si trebuie incercat !

mihaelar63

mihaelar63 1

18.01.2011, 08:45

Mirela si Ancuta bineinteles ca primesc portie dubla , doar sunt insotite

lilik

lilik 1

15.06.2011, 01:52

iooooiii ce buni...bunica facea silvoita si ne aducea,dar nu am mancat de muuuulti ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!