Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi

de Bucataras in Paste, 7 Mar 2012 | 1641 vizualizari

 

O reteta cu gorgonzola usor de preparat

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru paste:
  • 300g faina
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Frunze lungi de radicchio
  • Gorgonzola dolce IGOR
  • Cartofi
  • Zahar brun
  • Otet balsamic
  • Sare
  • Ulei
  • Branza rasa
  • Seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi:

Amestecati faina cu oualele si framantati-le pentru aproximativ 15 minute. Lasati aluatul la frigider 30 de minute.

Apoi intindeti aluatul  pana cand obtineti o foaie subtinere si taiati-l cercuri mici (lasagnette).

Puneti apa la fiert. Cand acesta da in clocot adaugati cercurile de aluat si fierbeti-le 15 minute.

Intre timp, curatati si puneti la fiert cartofii.

Intr-o tigaie caliti un catel de ustoroi, pe care il aruncati cand devine maroniu. In acelasi ulei puneti radicchio, taiate julienne si caliti-le  timp de aproximativ 10 minute. Adaugati doua linguri de zahar si otet balsamic. Amestecati si mai lasati-le pe foc cateva minute.

Dupa ce cartofii  s-au fiert, pasati-i pana cand obtineti un piure fin.

Intr-o tava  asezati un strat de paste, apoi un strat de radicchio, unul  de piure de cartofi si apoi un strat de gorgonzola dolce IGOR.  Continuati in acest fel pana cand umpleti tava, astfel incat ultimul strat sa fie cu paste. Radeti deasupra branza si introduceti la cuptorul incins la 180 de grade. Lasati preparatul in cuptor pana cand branza devine aurie.

Intre timp, topiti gorgonzola dolce IGOR pana cand obtineti un fondue.

Dupa ce scoateti de la cuptor preparatul, adaugati fondue-ul deasupra. Decorati cu frunze lungi de radicchio si  seminte de rodie.

Reteta de ANDREA FERRARI / advertorial produse marca Igor 

 

COMENTARII (14)

Lau 1

08.03.2012, 14:36

fain arata

jolygina 1

31.03.2012, 20:14

arata super

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S