Gratin de cartofi cu friptura asortata

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2010 | 3671 vizualizari

 

Este un meniu excelent pentru masa de pranz de familie, atunci cand iti gasesti ragazul de a sta linistit la masa alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi ( este bine sa avem din cei care se preapara la cuptor daca nu pot sa se foloseasca foarte bine cartofii rosii )
  • 200 ml lapte,
  • 50 ml smantana,
  • un ou,
  • 200 grame de cascaval ras ( in functie de preferinta si gusturi puteti alege orice doriti eu am folosit Comté de acesta data)
  • 15 grame de unt pentru tapetat tava,
  •  sare,
  •  piper,
  •  putina nucsoara.
  • 2 cotlete de porc cu os 
  • 2 bucati de pulpe superioare, 
  •  un fir de tahon, 
  • 2 fire de cimbru,
  • cateva bucati de usturoi,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu friptura asortata:

Se curata si se taie cartofii rondele, alaturi de ei pregatind celelalte ingrediente pentru gratin.


Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu unt si cu feliute de usturoi adaugam un rand de cartofi un rand de cascaval pana terminam cu un rand de cartofi, condimentand pe masura ce adaugam cartofii. Intr-un bol amestecam oul batut cu laptele,smantana si 100 grame de cascavalul, punem condimente dupa gust. Turnam jumatate din cantitate peste cartofii din tava si acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 20 de minute .


Dupa 20 de minute scoatem din cuptor inlaturam folia si turnam restul compozitie de lapte cu cascaval si presaram ierburi aromate deasupra si mai dam la cuptor 10-15 minute pana se leaga compozitia si se rumeneste deasupra.


Se poate servi cu friptura sau doar insotit de salata, eu am facut de aceasta data o friptura asortata de cotlet de porc si pulpe de pui.


Pt friptura : crestam bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper si le asezam in tava pentru cuptor. Adaugam apa , uleiul, usturoiul si ierburile aromate si ungem bucatile de carne cu pasta de rosii pentru a face o crusta aurie la cuptor.


Le coacem in cuptorul incins in prealabil, primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi inca 25-30 minute fara folie si la foc mai mic, eu am facut friptura in acelasi timp cu gratinul de cartofi.


Am servit friptura acompaniata de gratinul de cartofi si o salata de varza cu rosii si castraveti. Pentru a face un aranjament mai dragut in farfurie am pus salata cu ajutorul inelului de inox pentru decor. Dupa ce am asezat salata adaugam gratinul de cartofi si friptura. Va doresc pofta buna !


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17791
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17792
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17793
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17794
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17795
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17796
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17797
retete culinare - Gratin de cartofi cu friptura asortata 17798

COMENTARII (6)

Sylvia 1

18.02.2010, 12:19

Vai Teo simpatica ai fost

Sylvia 1

18.02.2010, 12:19

Ma bucur ca va place

adnas54 1

23.02.2010, 11:49

Cu asa o prezentare cine poate rezista...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

9660 puncte

8040 puncte

Ina 7

5880 puncte

5290 puncte

4460 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52