Guguluf cu visine

de alilianaa in Prajituri, 1 Feb 2014 | 717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • esenta zanilie
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • visine ( congelate) pret de un pumn bun
  • o lingurita rasa praf de copt
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu visine:

La inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea luciosa. 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se adauga bezelei. Se mixeaza. Se scot telurile si se adauga faina si praful de copt. Se incorporeza folosind o lingura de lemn si mestecand de jos in sus. 

Se ia forma de guguluf si se unge bine cu unt ( bine de tot, eu avand niste experiente urate cu forma, m-am invatat minte). Se pune compozitia  uniform si se adauga visinele. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se da la rece.Se pudreaza cu zahar. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guguluf cu visine 294904
retete culinare - Guguluf cu visine 294905

COMENTARII (23)

alilianaa 1

02.02.2014, 08:00

Andreea, Meri , multumesc

alilianaa 1

02.02.2014, 08:00

Rocsi, Dia , multumesc

deyutzky 1

07.02.2014, 23:19

imi place cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55