Gulas in strachina de pita

de amalia01 in Retete Delikat, 31 Iul 2018 | 2331 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ok. E vara în sfârșit! Căldură mare, mon'sher, nu-i așa?
  Consumam zilnic multe fructe și legume, dar parca as manca si ceva gătit.
  Din ciclul rapid, gustos și natural va dau astăzi o rețetă ardeleneasco- olteneasca.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lgt ierburi si boia Delik'At
  • 1/2 lgt boia iute Delik'At
  • 2 l apa
  • 2 lg ulei
  • sare ( după gust, dar puțină) de Himalaya
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in strachina de pita:

Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece.

  Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le pui in cratița in care ai încins uleiul. Lași la foc iute 1 minut și amesteci. Adaugi o cană de apă și lași să fiarbă până când legumele se înmoaie (cca 10 minute).

  In acest timp tai și cartofii cuburi, apoi ii torni peste ceapa și ardei. Adaugi boiaua iute și omogenizezi bine, timp de 2-3 minute. Torni apa peste cartofi ( să îi acopere bine), presari puțină sare și lași să fiarbă la foc mic cam 30 de minute. Cartofii trebuie să fie fierți, dar să nu se sfarame.

  La final adaugi și boiaua cu verdețuri, stingi focul și acoperi cu un capac.

 

  Până când se pătrund aromele îți pregătești strachina. 

  Eu am copt cu o zi înainte niște pâinici integrale peste care am presărat susan. Am tăiat un capac, am scobit bine miezul și am așezat-o pe farfurie. Umpli bine strachina cu gulas, așezi o frunzuliță de pătrunjel verde, acoperi cu capacul și servești totul cu drag, alături de niste castraveți murați de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in strachina de pita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.08.2018, 20:28

Ce gustoasa trebuie sa fie! Ce as vrea si eu o portie!

mirela0911 1

02.08.2018, 10:48

Bunatate!

mihaelar63 1

04.08.2018, 04:02

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez