Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

de maxion in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2011 | 9366 vizualizari

 

ceva delicios mai ales sosul de ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 800 g gusa de porc
  • 6 ripioare de pui
  • 10-12 cartofi potriviti
  • rosmarin , salvie si foi de dafin proaspete
  • condimente (vegeta piper si alte condimente dupa gustul fiecaruia )
  • 150 ml vin alb sau rosu
  • sosul  :
  • 500 gr ciuperci ciampion
  • 5-6 cepe rosii micute
  • 2 morcovi un sfert de radacina de telina (pastrnac )
  • 200 ml pasta de tomate
  • 100 ml ulei de masline
  • o jumatate de ardei gras (rosu ,galben , verde  )
  • o jumatate de portocala rosie (cu tot cu coaja)
  • condimente de toate dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • verdeata (patrunjel verde sau marar)

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie:

Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un castron. Acoperim cu folie si lasam totul la frigider vreo 3 ore minim, sa intre toate aromele in carne .

Intre timp curatam cartofii  si ii lasam in apa sa nu se innegreasca, dupa care ii taiem rondele si ii condimentam si pe ei.

Dupa ce totul e marinat se scoate de la frigider si pregatim cuptorul la 200 gr celsius punem cartofii intr-o tava si carnea  deasupra cu tot cu sucul ce s-a lasat si dam la cuptor pentru minim 1 ora 

Sa pregatim si sosul : curatam ceapa si o tocam fideluta. Morcovul si pastarnacul date pe razatoare . Ardeiul gras tocat cuburi , ciupercile curatate si taiate felii, jumatatea de portocala tocata cu coaja cu tot. Totul se pune intr-o cratita  cu ulei de masline incins. Prima data punem ceapa cu morcovul si pastarnacul. Dupa ce se distuie un pic , se pun ciupercile  si se lasa la foc mic 20 min sa fiarba in sucul care il lasa ciupercile , adaugam portocala si pasta de tomate (dar sa nu uitam carnea si cartofii de la cuptor sa nu se arda). Totul se fierbe bine pana devine un sos consistent. Condimentam dupa gust , la sfarsit dupa ce se racoreste un pic punem usturoiul tocat marunt si verdeata.

Si ce sa va spun decat... pofta bunaa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu legume in vasul roman