Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

de maxion in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2011 | 4230 vizualizari

 

ceva delicios mai ales sosul de ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 800 g gusa de porc
  • 6 ripioare de pui
  • 10-12 cartofi potriviti
  • rosmarin , salvie si foi de dafin proaspete
  • condimente (vegeta piper si alte condimente dupa gustul fiecaruia )
  • 150 ml vin alb sau rosu
  • sosul  :
  • 500 gr ciuperci ciampion
  • 5-6 cepe rosii micute
  • 2 morcovi un sfert de radacina de telina (pastrnac )
  • 200 ml pasta de tomate
  • 100 ml ulei de masline
  • o jumatate de ardei gras (rosu ,galben , verde  )
  • o jumatate de portocala rosie (cu tot cu coaja)
  • condimente de toate dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • verdeata (patrunjel verde sau marar)

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie:

Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea condimentam, piperam si amestecam totul cu rozmarinul, foile de dafin si salvia, dar si cu vinul intr-un castron. Acoperim cu folie si lasam totul la frigider vreo 3 ore minim, sa intre toate aromele in carne .

Intre timp curatam cartofii  si ii lasam in apa sa nu se innegreasca, dupa care ii taiem rondele si ii condimentam si pe ei.

Dupa ce totul e marinat se scoate de la frigider si pregatim cuptorul la 200 gr celsius punem cartofii intr-o tava si carnea  deasupra cu tot cu sucul ce s-a lasat si dam la cuptor pentru minim 1 ora 

Sa pregatim si sosul : curatam ceapa si o tocam fideluta. Morcovul si pastarnacul date pe razatoare . Ardeiul gras tocat cuburi , ciupercile curatate si taiate felii, jumatatea de portocala tocata cu coaja cu tot. Totul se pune intr-o cratita  cu ulei de masline incins. Prima data punem ceapa cu morcovul si pastarnacul. Dupa ce se distuie un pic , se pun ciupercile  si se lasa la foc mic 20 min sa fiarba in sucul care il lasa ciupercile , adaugam portocala si pasta de tomate (dar sa nu uitam carnea si cartofii de la cuptor sa nu se arda). Totul se fierbe bine pana devine un sos consistent. Condimentam dupa gust , la sfarsit dupa ce se racoreste un pic punem usturoiul tocat marunt si verdeata.

Si ce sa va spun decat... pofta bunaa!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-0
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-1
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-2
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-3
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-4
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-5
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-6
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-7
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-8
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-9
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-10
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-11
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-12
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie-13

COMENTARII (11)

elena1988

elena1988 1

15.03.2011, 12:35

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.03.2011, 13:10

mirela0911

mirela0911 1

15.03.2011, 13:16

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!