Hamburger - 5 bucati

de nico15 in Vita, 22 Iun 2014 | 4271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne vita
  • 150 g de bacon
  • 5 chifle
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 30 ml de ketchup
  • 20 g de mustar
  • 20 ml sos Worchestershire
  • Cateva picaturi de Tabasco
  • Sare cu gust de afumatura, piper
  • 5 felii de cascaval subtiri/sau branza topita Cheddar
  • Ceapa
  • Castraveti acri
  • O rosie
  • Salata,
  • ulei
  • Sos:
  • 2 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g de bacon
  • 100 ml de ketchup dulce
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de otet de mere
  • Sos Worchestershire
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger - 5 bucati:

Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va ingrosa aproape de final adaugam o lingura de otet. Gustam, saram si piperam.

Pt. Hamburger: taiem baconul in cubulete mici, ceapa fin si le vom sota in tigaie in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam paprica afumata.

Luam de pe foc si adaugam aceasta compozitie peste carne. Urmeaza ingredientele lichide:  ketch-up, sos Worcestershire, Tabasco si mustarul. Amestecam bine saram si piperam. Trecem la formarea hamburgerilor.

Luam o tigaie antiaderenta si punem putin ulei in ea, lasam sa se-ncinga si trecem la prajirea acestora aproximativ 4 minute pe fiecare parte din cand in cand punem ulei din tigaie peste hamburger acesta va devenii mai suculent,  cand este aproape gata, cu 30 de secunde inainte se pune pe hamburger o felie de cascaval, iar acesta se va topi si ii va spori savoarea preparatului.

Dupa ce sunt gata se scot si se lasa pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime. Chiflele le taiem pe jumatate si le punem pe grill-ul incins  pentru cateva secunde. Trecem la asamblarea hanburgerului, pe chifla pe partea de jos punem sos dar nu in exces sa curga, punem salata, inele de ceapa, hamburgerul, sos, rondele de castravele acru, ceapa inele, o felie de rosie iar la final pe capac(pe interior) il ungem si pe acesta cu putin sos.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger - 5 bucati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa