Hamsii pe canapea

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2010 | 3980 vizualizari

 

Reteta este din revista femeia de azi.

 

INGREDIENTE

  • 100 g hamsii sau sprot
  • 10 rosii cherry
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • piper
  • 300 g faina
  • lapte
  • 1 pachet mic de drojdie
  • sare
  • ulei
  • 5 masline negre
  • 1 ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamsii pe canapea:

Punem faina intr-un castron,facem in mijloc un cuib,pe margini presaram sare si piper,si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut.Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute,acoperindu-l cu un prosop.Impartim aluatul in 3.Intindem fiecare bucata de aluat,o ungem cu oul batut si punem rosii,masline si fasii din ardeiul iute.Le bagam la cuptor,iar dupa 30 de minute,sau cand incepe sa prinda culoare aluatul se scoate tava,se pun pe fiecare bucata hamsii curatate de intestine.Se mai unge cu ou aluatul,nu hamsiile si se mai baga la cuptor cca 25-30 de minute.

Se servesc calde cu pasta de usturoi sau ketchup langa o bere.

 

RETETA IN IMAGINI

Hamsii pe canapea-0
Hamsii pe canapea-1
Hamsii pe canapea-2
Hamsii pe canapea-3
Hamsii pe canapea-4

COMENTARII (14)

mimmi 1

14.09.2010, 18:41

merge repede prepararea,eventual se mai poate adauga cate ceva pe "canapele"

mihaelar63 1

14.09.2010, 21:38

imi plac eventual eu as servi un fotoliu sunt deja prea bine crescuta

kukibella 1

18.02.2011, 16:56

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41