Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure

de Dea_Dea in Torturi, 17 Iun 2013 | 3221 vizualizari

 

Facut tot sambata , tot pentru o fetita , tot Rebeca :D
Toti invitatii au fost multumiti , le-a placut tortul .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • SIROP:
  • Siropul de la fructele de padure
  • CREMA :
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 400 ml frisca
  • 450 gr de fructe de padure
  • CREMA DE UNT
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr ulei de palmier
  • 2 linguri miere
  • 50 gr amidon
  • 600-650 gr zahar pudra
  • GLAZURA REGALA(Royal Icing)
  • 1 albus
  • esenta de lamaie
  • 250 gr zahar pudra.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure:

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:

siropul de la fructe

CREMA:

Fructele se pun la scurs.

300 ml lapte se pun la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca frisca cu crema si se adauga fructele , se omogenizeaza.

CREMA DE UNT

200 gr unt la temperatura camerei se mixeaza la rece cu zaharul si esenta de vanilie.

PASTA DE ZAHAR

Gelatina se pune la hidratat in apa 10 minute. Se pune pe abur sa se dizolve, se amesteca cu mierea, se omogenizeaza bine, se adauga uleiul de palimier si se amesteca pana se omogenizeaza uleiul. Se pune in castron la racorit, apoi se adauga amidonul si cu 2 linguri de zahar pudra si se omogenizeaza. Se adauga zahar pudra pe rand si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.

ROYAL ICING :

Albusul si esenta de lamaie si 3 linguri de zahar pudra se mixeaza. Se adauga zaharul pudra pe rand pana comopzitia nu va mai curge de pe paletele mixerului.

ASAMBLARE:

Se taie tortul in forma de KITTY , se fac doua taieturi pe lung. Se insiropeaza o parte de blat, se pune jumatate de crema, blat, cealalta jumatate de crema.

Se imbraca tortul in crema de unt , iar apoi in pasta de zahar, se orneaza cu glazura regala.

 

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se coloreaza cu colorant alimentar

2

In crema se pot pune orice fructe.

3

Tortul se imbraca in crema de unt , pentru a nu se inmuia pasta de zahar.

4

Esenta de lamaie se poate inlocui cu zeama de lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-0
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-1
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-2
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-3
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-4
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-5
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-6
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-7
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-8
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-9
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-10
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-11
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-12
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-13
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure-14

COMENTARII (22)

_Alina_

_Alina_ 1

18.06.2013, 08:06

Alina26

Alina26 1

18.06.2013, 17:12

arata super!!!felicitari!!!!

Valclaudia

Valclaudia 1

18.06.2013, 18:28

ce-mi place! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!