Humus

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2015 | 2022 vizualizari

 

O reteta buna ca antreu.Se face rapid .

 

INGREDIENTE

  • o cana naut
  • o lamaie
  • o ceapa rosie
  • 2 linguri pasta de susan Tahini
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita boia de ardei
  • un varf cutit fulgi de ardei cayenne
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus:

Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi.

A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam boabele la robot/masina de tocat.dupa care il subtiem cu putina zeama din cana.Lasam sa raceasca urmand sa adaugam cele doua linguri de pasta de susan potrivim de sare adaugam sucul de la jumatate de lamaie,amestecam si lasam deoparte pentru 15 minute.

Separat intr-o tigaie ,punem uleiul ,cand s-a incins suficient adaugam ceapa taiata semiluna si usturoiul zdrobit,adaugam putina sare,lasam sa inmoiae ceapa,adaugam boiaua de ardei,fulgii de ardei iute si lingura de bulion,lasam pe foc inca 5 minute potrivim de sare. Pe um platou cu asezam pasta de naut si susan ,adaugam compozitia din tigaie,ornam cu boabele de de naut si cu mult patrunjel tocat. Se poate stropi cu ulei de masline .Se serveste cu lipii si cu cealata jumatate de lamaie taiata in 2 felii.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Humus-0
Humus-1
Humus-2
Humus-3
Humus-4
Humus-5

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

22.04.2015, 20:45

Gicuta69

Gicuta69 1

06.05.2015, 14:47

Arata tare bine!

mihaelar63

mihaelar63 1

05.01.2016, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!