Iahnie de fasole

de Julia_Snow in Mancaruri de post, 7 Mar 2014 | 2105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. fasole,
  • o ceapa mare,
  • 4 bucati rosii intregi din conserva,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 foi de dafin,
  • o lingura knorr delikat,
  • sare si piper (dupa gust),
  • cimbru,
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se spala bine si se lasa la hidratat peste noapte, acoperita fiind cu apa. Apoi se pune la fiert, cu apa rece. Cand da in clocot se strecoara, apa se arunca, iar peste fasole se pune apa fierbinte. Operatiunea se repeta de trei ori, de fiecare data dupa ce apa da in clocot.

Dupa ce am aruncat a treia apa de pe fasole, adaugam lingura de knorr delikat si foile de dafin si lasam sa fiarba o jumatate de ora. Urmeaza a fi adaugate rosiile taiate marunt, ceapa si usturoiul. Dupa inca o jumatate de ora in care au fiert, adaugam putin cimbru si incercam fasolea. Este gata cand bobul se striveste cu usurinta.

Potrivim cu sare si piper dupa gust (eu nu am mai adaugat sare, deoarece delikatul a avut sare suficienta). Dupa ce oprim focul adaugam o lingura de ulei de masline extravirgin si marar din abundenta :).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iahnie de fasole 302155
retete culinare - Iahnie de fasole 302156
retete culinare - Iahnie de fasole 302157
retete culinare - Iahnie de fasole 302158
retete culinare - Iahnie de fasole 302159

COMENTARII (26)

Constelatialeu 1

07.03.2014, 21:23

Eu nu gatesc,eu ma joc....

mihaelar63 1

07.03.2014, 23:34

Bine ai venit

Julia_Snow 1

11.03.2014, 21:36

Multumesc, Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55