Iahnie de praz cu masline

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Apr 2019 | 2496 vizualizari

 

O alta interpretare a mancarii de praz cu masline! O idee buna pentru maine! ;) Sper sa va inspire! Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • praz cca. 1000 g,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei rafinat de floarea soarelui,
  • bulion cca. 300 ml,
  • vin alb de masa cca. 200 ml,
  • masline Kalamata cca. 300 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • zeama de lamaie cca. ½ ceasca,
  • usturoi 3-4 catei,
  • verdeata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de praz cu masline:

Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit.

Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit, semiacoperit cca. 15 minute la foc mediu.

Înainte de servire se drege cu zeama de lamaie si verdeata.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca o puneti un pic la cuptor, cred ca va fi si mai aomata! ;) Eu n-am mai avut timpul necesar :D ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii