Iepure cu ciuperci champinion

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2010 | 4440 vizualizari

 

Este una din retetele clasice ale bucatariei franceze, o mancare aromata si simplu de realizat care impaca toate gusturile .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de
  • 4 bucati mari de carne de iepure,
  • o lingura de faina,
  • 300 grame de ciuperci champinion, 
  • 50 ml vin alb,
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingura de boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata in functie de preferinta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu ciuperci champinion:

 spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina.

 Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam la foc mic.

   Lasam sa clocoteasca la foc mic carnea, acoperita cu capac timp de 15-20 minute. Dupa aceea adaugam ciupercile si mai lasam cu capac pret de 10 minute, nu am mai completat cu apa ca au lasat ciupercile. Lasam sa scada apa, mai dragem cu condimente la final daca trebuie si adaugam o lingura de verdeata maruntita ( telina si salvie am pus eu ) .

Se serveste cald cu ce garnitura doriti, eu am facut cartofi piure e data asta .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Iepure cu ciuperci champinion 32728
retete culinare - Iepure cu ciuperci champinion 32729
retete culinare - Iepure cu ciuperci champinion 32730
retete culinare - Iepure cu ciuperci champinion 32731

COMENTARII (23)

ANCA 1

20.05.2010, 18:33

de cand tanjesc dupa asa ceva!! delicatesa!

Adinacarla 1

20.05.2010, 20:52

yam, yam carne de iepure...imi place si gatim destul de des...trebuie sa incerc si aceasta varianta..

Sylvia 1

21.05.2010, 12:48

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S