Iepure la cuptor cu salata de valeriana

de mihaelar63 in Iepure, 9 Ian 2017 | 3325 vizualizari

 

 Recent, am vazut la Bucatras Ksenya, iepure la cuptor. Am salvat reteta, dar pana la urma reteta mea nu prea mai aduce cu originalul. Pe parcurs, am pus ingrediente dupa inspiratia si gustul propriu. Am preparat acest iepuras, la vasul de lut grecesc gastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa [ 3 kg ]
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura capere in otet
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • 6 catei curatati usturoi
  • busuioc verde
  • rosii
  • sare de Himalaya
  • Salata :
  • valeriana verde
  • ridichi
  • ulei masline
  • zeama lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu salata de valeriana:

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.

Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.

Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.

A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.

Se adauga restul ingredientelor peste carne si se amesteca bine.

Turnati deasupara un pahar cu apa.

Se pune capacul pe vas si se da la cuptor, timp de doua ore.

Dupa doua ore, se scoate capacul si se mai lasa inca 30 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.

Eu, in aceasta etapa, am adaugat caperele si rosiile, dorind sa obtin un gust echilibrat [carnea parea prea dulce).

Serviti friptura de iepure decorata cu verdeata si alaturi de garnitura sau salata preferata.

  Noi am servit langa iepuras, salata cu frunze de valeriana si ridichi rosii.

  Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea, este nevoie sa fie tinuta in apa cu otet, cateva ore .

2

Nu recomand folosirea Ketchupului la carnea de iepure [ acesta intensifica dulceata carnii ]. Data viitoare nu voi mai folosi. A fost nevoie sa balansez gustul cu capere din otet si rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salata de valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor