Împletitură cu spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2013 | 2735 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid și savuros!

 

INGREDIENTE

  • foietaj cca. 600 g,
  • spanac opărit cca. 400 g,
  • brânză ricota cca. 125 g,
  • brânzică Delaco ceva fin cu verdeață cca. 125 g,
  • telemea de oi cca. 50 g,
  • cașcaval Delaco cca. 50 g,
  • oua 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • ou pentru uns,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletitură cu spanac:

Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare.

Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune amestecul de spanac pe fâșia din mijloc, netăiată și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară cașcaval ras și  semințe de in.

Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.

Se taie rece și se servește.  Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Împletitură cu spanac-0
Împletitură cu spanac-1
Împletitură cu spanac-2
Împletitură cu spanac-3
Împletitură cu spanac-4
Împletitură cu spanac-5
Împletitură cu spanac-6
Împletitură cu spanac-7
Împletitură cu spanac-8
Împletitură cu spanac-9
Împletitură cu spanac-10
Împletitură cu spanac-11
Împletitură cu spanac-12
Împletitură cu spanac-13

COMENTARII (24)

diaconta 1

27.03.2013, 21:21

super arata

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 17:36

foarte gustoasa

CarmenBlue 1

03.04.2014, 11:02

de facut, neaparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41