Împletitură cu spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2013 | 6543 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid și savuros!

 

INGREDIENTE

  • foietaj cca. 600 g,
  • spanac opărit cca. 400 g,
  • brânză ricota cca. 125 g,
  • brânzică Delaco ceva fin cu verdeață cca. 125 g,
  • telemea de oi cca. 50 g,
  • cașcaval Delaco cca. 50 g,
  • oua 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • ou pentru uns,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletitură cu spanac:

Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare.

Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune amestecul de spanac pe fâșia din mijloc, netăiată și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară cașcaval ras și  semințe de in.

Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.

Se taie rece și se servește.  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Împletitură cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pide cu branza si spanac