Impletituri aromate cu seminte

de lia maria in Piine, 26 Iul 2011 | 1461 vizualizari

 

Cu un usor iz de usturoi si salvie, cu seminte din belsug… mananci si parca nu te mai saturi de aceste delicioase painici !

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • 20g Frunze tocate de salvie
  • 1 lingurita granule usturoi
  • 500g faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  •   pt uns deasupra:  
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • Amestec de seminte: in;susan;floare si dovleac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletituri aromate cu seminte:

Punem ingredientele in masina de paine, in ordinea enumerata,  setam programul pe framantat si dospit si dupa 90’  scoatem  aluatul pe masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 bulgarasi, formam suluri pe care le impletim, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit si intre timp pornim cuptorul aragazului.

Batem oul cu laptele si cu o pensula ungem impletiturile. Presaram deasupra semintele si dam tava la copt pt 45’.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

faina

2

ulei

3

salvie

4

drojdie

5

seminte

RETETA IN IMAGINI

Impletituri aromate  cu seminte-0
Impletituri aromate  cu seminte-1
Impletituri aromate  cu seminte-2
Impletituri aromate  cu seminte-3
Impletituri aromate  cu seminte-4
Impletituri aromate  cu seminte-5
Impletituri aromate  cu seminte-6
Impletituri aromate  cu seminte-7

COMENTARII (17)

mihaelaM 1

27.07.2011, 13:55

foarte bune

mirela0911 1

27.07.2011, 19:32

vai ce-mi plac

adry88 1

11.08.2011, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04