Inghetata cu afine si pepene galben

de papabundetot in Dulciuri, 3 Iul 2013 | 864 vizualizari

 

Ce bine e vara ca uite mai facem cate o bunatate rece.Am fost in piata initial fara gandul de a cumpara un ingredient anume dar...asa de frumos mirosea a pepene galben si a prospetime in general printre tarabe ca am cumparat un pepenas si cateva afine.

Ajunsa acasa mi-am amintit de celebrul parfait pe care l-am facut cu ceva vreme in urma dar de data aceasta nu aveam loc in congelator pentru tavile de chec (in care trebuia sa pun parfait) asa ca m-am rezumat la a-i spune inghetata chiar daca pasii efectuati sunt similari cu cei de la parfait,dar este pus in forma rotunda si nu se poate taia ca o prajitura asa ca...inghetata de afine si pepene galben :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 albusuri de ou
  • 500 gr zahar tos
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml apa
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt cu 0% grasimi
  • 250 gr afine
  • 250 gr pepene galben
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu afine si pepene galben:

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce s-au intarit le-am mutat pe o baie de aburi si le-am mai batut acolo 2-3 minute pentru a le prelucra termic.

Separat intr-o oala am pus la foc zaharul cu apa si le-am lasat pana cand s-a topit zaharul si s-a format un sirop. Dupa ce siropul s-a racit cat de cat l-am adaugat peste albusurile spuma,am adaugat apoi frisca batuta si iaurtul,am amestecat bine toata compozitia si am impartit-o in doua parti.Intr-o parte am adaugat pepene galben zdrobit putin la blender si in cealalta afinele zdrobite si ele cu o furculita.

Am pus in forme rotunde cu capac si am dat la congelator 3-4 ore,apoi am servit cu piersici caramelizate.O bunatate!

Pofta mare!

 

COMENTARII (15)

loredanaaa

loredanaaa 1

03.07.2013, 11:43

Rocsi

Rocsi 1

03.07.2013, 19:53

Am sosit sa imi iau portia

Rux

Rux 1

03.07.2013, 19:54

Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!