Inghetata cu cacao si ness

de LicutaMarin in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 3020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (30% grasime)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cacao si ness:

1. Batem frisca bat si o punem la rece ( daca frisca nu este indulcita ii punem doua linguri de zahar pudra in timp ce o mixam).

2. Ca sa fie treaba cat mai simpla,  procedam astfel: batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam nessul si amestecam, apoi cacao si din nou amestecam. Punem aceasta compozitie pe baie de abur si lasam atat cat sa se topeasca bine zaharul si pana se ingroasa putin. Lasam cateva minute sa se raceasca si turnam cate putin compozitia in frisca batuta, amestecand cu mixerul. Cand terminam punem compozitia rezultata intr-un vas cu capac la congelator.

3. Lasam vasul la congelator aproximativ o ora dupa care il scoatem si amestecam energic cu o lingura inghetata si apoi il punem la loc. Facem aceasta operatiune de cel putin trei ori si astfel inghetata va fi foarte cremoasa. Sa va spun sincer eu am facut aceasta operatiune de doua ori pentru ca era 12 noaptea si nu puteam sa mai stau sa amestec inca o data dupa inca o ora. Dar dupa mine, cred ca nu trebuia sa amestec deloc, ca se vedea din prima consistenta foarte cremoasa a inghetatei.

4. Am ornat cu sos de ciocolata facut astfel: topim pe baie de aburi 50 gr ciocolata neagra cu 3-4 linguri de lapte pana devine omogena, dam deoparte si mai adaugam o lingurita de unt, amestecand bine pana se incorporeaza.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu cacao si ness 116157
retete culinare - Inghetata cu cacao si ness 116158
retete culinare - Inghetata cu cacao si ness 116159

COMENTARII (26)

Bunica 1

10.01.2013, 10:32

La multi ani!

Rocsi 1

10.01.2013, 11:08

La multi ani cu multe impliniri

Bunica 1

10.01.2015, 07:49

La multi ani! @}

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55