Inghetata cu rom si stafide

de anomisana in Dulciuri, 2 Aug 2012 | 1029 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma, cand gatitul nu era inca pasiune pentru mine, am mancat in oras o inghetata atat de fina si catifelata, incat as fi mancat mult mai multa. Nu avea deloc ace de gheata si nici nu era rece sa-ti inghete limba, cum sunt alte inghetate. De cand cu pasiunea pentru gatit, am tot incercat sa fac si eu inghetata, fiind cu gandul la acea inghetata. Au iesit inghetate gustoase, aromate, dar nu ca aceea...Pana astazi. Si pentru ca am si baterii noi, mi-am zis sa va aduc si voua o portie din aceasta inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 200 g frisca
  • 250 g zahar
  • 1 albus de ou
  • 3 fiole esenta de rom
  • stafide dupa gust
  • 150 ml lapte integral
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca batuta si am omogenizat iar. Am adaugat stafidele fara sa le inmoi inainte. Am pus totul la congelator vreo 6 ore, fara sa mai amestec intre timp.

 

TIPS-URI

1

esenta de rom se poate inlocui cu rom adevarat, daca nu dati si copiilor din inghetata

2

daca nu va place inghetata prea dulce, puteti adauga inca odata aceeasi cantitate de smantana sau micsorati la jumatate cantitatea de zahar

3

eu am folosit frisca vegetala, gata indulcita

4

stafidele lipicioase mi-au placut tare mult, lucru care nu cred ca s-ar fi intamplat daca le inmuiam in ceva lichid

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu rom si stafide-0
Inghetata cu rom si stafide-1
Inghetata cu rom si stafide-2
Inghetata cu rom si stafide-3
Inghetata cu rom si stafide-4
Inghetata cu rom si stafide-5
Inghetata cu rom si stafide-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:05

Rux

Rux 1

03.08.2012, 20:13

Esenta de rom e preferata mea, cred ca e o nebunie delicioasa!

anomisana

anomisana 1

05.08.2012, 08:28

Este adevarat ca a fost cam dulce, dar atat de cremosa, ca as fi mancat fara oprire. Musai sa repet.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!