Inghetata cu vanilie si fructe

de getix in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 1529 vizualizari

 

Daca tot se pune pe calduri,dc sa nu ne racorim nitel !

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 200 g ciocolatea alba
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri cacao
  • biscuiti
  • 1 pahar mare de zmeura
  • 3 piersici ( sau chiar mai multe)
  • 20 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si fructe:

Spargem ouale, le batem putin, adaugam zaharul si laptele si le punem  la foc mic. Amestecam incontinuu sa nu se prinda, pana incepe sa se lege. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam la racit. Intre timp hidratam gelatina in 5-6 linguri de compot (lapte sau apa). Curatam de coaja si tocam  cubulete cele trei piersici.

Mixam frisca bine pana sta bat. O dam la rece.

Gelatina hidratata o topim pt 20 secunde in cuptorul cu microunde, apoi  o amestecam cu crema de ou. Incorporam totul cu frisca.

Separat intr-un bol mixam cam un sfert din cantintea de crema obtinuta, cu cacaoa si esenta de rom. Restul se amesteca cu esenta de vanilie .

Tapetam doua forme de cozonac cu folie alimentara,  adaugam zmeura si  crema de vanilie, crema de cacao, piersici, si iar crema de vanilie.Acoperim ultimul strat cu biscuiti. Invelim in folie si introducem la congelator pentru  multe ore, peste 5 sau pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

nu mixati frisca cu zahar, va iesi mult prea dulce!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu vanilie si fructe 237173
retete culinare - Inghetata cu vanilie si fructe 237174
retete culinare - Inghetata cu vanilie si fructe 237175
retete culinare - Inghetata cu vanilie si fructe 237176

COMENTARII (24)

getix 1

17.06.2013, 22:28

Tabita, Ursulina, Dia, Simona,

Cris2711 1

23.06.2013, 13:21

tare fain mai arata

getix 1

24.06.2013, 08:12

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55