Inghetata de capsuni

de Bunica in Dulciuri, 5 Iun 2009 | 4927 vizualizari

 

S-a incalzit si nepotilor mei le place fooooarte mult inghetata. Aceasta inghetata este favorita nepoatei mele..

 

INGREDIENTE

  • 400 g.frisca
  • 2 albusuri
  • 8linguri de zahar
  • 300g. capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Se curata de codite capsunile.

Se spala si se mixeaza.

Albusurile se bat spuma impreuna cu 4 linguri de zahar pana intorci vasul de mixer si albusurile nu cad din vas.

Se bate smantana impreuna cu 4 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul.

Se amesteca frisca usor cu capsunile, apoi se toarna totul peste albusuri amestecand de jos in sus foarte usor.

Se pune compozitia in cupe sau casolete si se lasa in congelator 5-6 ore inainte de a fi consumata.

 

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 16:19

place rau de tot inghetata

Ale2312 1

25.03.2014, 13:29

Arata foarte bine si pare foarte gustoasa...dar am o intrebare,sper sa nu deranjez,imi cer scuse anticipatmantana de unde a iesit??in ce cantitate ca la ingrediente nu o vad...

reisnaor_2006 1

27.05.2015, 12:59

ce buna este,trebuie incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41