Inghetata de casa cu sos de fructe de padure

de papabundetot in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 1279 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am vazut pe programul PAPRIKA o emisiune cu Jamie Oliver unde el era la o scoala si incerca sa le arate elevilor din ce este facuta inghetata din magazin pe care ei o savurau mereu cu atata placere. Vazand emisiunea (nu o sa descriu aici ingredientele ca nu este locul potrivit dar….erau odioase) m-am gandit ca daca la ei este asa,la noi nici nu as vrea sa ma gandesc cum este si din ce se face de fapt inghetata noastra asa ca mi-am propus sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu acasa. Asa ca…ieri m-am pus de dimineata pe treaba si vreau sa va spun ca a fost ceva deloc complicat si acum cu atat mai mult nu mai vad vreun motiv pentru care sa mai cumpar vreodata inghetata.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta visine
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de casa cu sos de fructe de padure:

Laptele,oul si zaharul tos le-am pus la foc mic si am amestecat incontinuu pana au fiert,nu am lasat foarte mult pe foc doar pana s-a ingrosat putin compozitia. Am dat-o deoparte, am adaugat esenta si zaharul vanilat  si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am batut 400 ml frisca si am amestecat-o cu compozitia fiarta si racita,si am dat apoi la congelator. Din ora in ora am scos recipientul in care am pus inghetata si am amestecat pentru a nu se forma ace de gheata,eu am amestecat cam de vreo 3 ori in total si pe seara am mancat o delicioasa inghetata despre care stiam exact ce continea .

Pofta mare!

 

COMENTARII (2)

Rocsi

Rocsi 1

14.06.2013, 20:53

Super buna!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!