Inghetata de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 1288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 800 g cirese
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

400 g cirese se curata de samburi si se pun intr-un blender; se fac sos. Frisca lichida se bate tare,apoi se adauga sosul de cirese. Se mixeaza bine si se mai adauga 2 linguri de lapte. Frisca cu cirese se amesteca cu crema de galbenusuri racita si se mixeaza bine. 

Restul cireselor se taie pe jumatate si se adauga amestecului.Compozitia se de la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora,si se sparg acele de gheata cu ajutorul blender-ului. Dupa ultima mixare se lasa la conglator 2-3 ore,pana se intareste bine. 

Inainte de servire,cu 30 de minute, se scoate vasul si se lasa la frigider pentru a se inmuia si a putea fi proportionata.

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de cirese-0
Inghetata de cirese-1
Inghetata de cirese-2
Inghetata de cirese-3
Inghetata de cirese-4
Inghetata de cirese-5
Inghetata de cirese-6
Inghetata de cirese-7
Inghetata de cirese-8
Inghetata de cirese-9
Inghetata de cirese-10

COMENTARII (16)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

13.07.2011, 10:58

Super

Anamaria7

Anamaria7 1

13.07.2011, 13:11

buuna

Ramonica

Ramonica 1

14.07.2011, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!